T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAKIRKÖY - Cumhuriyet Ortaokulu

ERASMUS+ DENEYİMİ

Bakırköy Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencileri Unutulmaz Erasmus+ Deneyimi

Bakırköy Cumhuriyet Ortaokulu Öğrencileri Unutulmaz Erasmus+ Deneyimi Yaşadı

 

Avrupa Birliği fonları tarafından karşılanan ve bir ‘Erasmus+’ projesi olan ‘Ne kadar iyi beslenirsem, o kadar iyi öğrenirim!’ adlı eğitsel proje kapsamında birincisi gerçekleştirilen kültürlerarası dil kampı Polonya’ nın Giewartow kenti yakınında gerçekleştirildi.

 

Etkinliğe Türkiye’ nin yanı sıra Polonya, Yunanistan, Letonya, Güney Kıbrıs, Almanya, Fransa ve İspanya olmak üzere 8 ülkenin dahil olduğu 21 öğretmen ve 96 öğrenci katıldı.

 

 

Etkinlik kapsamında pek çok sosyal, sportif, kültürel olmak üzere  bir dizi akademik faaliyete katılan ekipte projenin ülke koordinatörü olan İngilizce Öğretmeni Serkan ERDOĞAN ve İngilizce öğretmeni Aylin AYDIN görev aldı.

 

Kampta ülkemizi Bakırköy Cumhuriyet Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri Eray AYDIN, Selin ÖNAL, Senanur MİRZEOĞLU, Minel Naz BABADAĞ, Buğlem Duru BAYRAM, Eflatun Zeynep GİRGİN, Yiğit SOBA, İpek YILMAZ, Eymen Bayram BAYRAM ve Neva ARSLAN temsil etti.

 

Dil kampı, İngilizcenin yanı sıra Almanca, İspanyolca, Fransızca, Yunanca ve Türkçe gibi farklı dilleri başlangıç seviyesinde öğrenme fırsatı da sundu.

 

Müzik, sanat, spor, yarışmalar, drama, şarkı, folklor gibi pek çok yan etkinliğin de yer aldığı kamp esnasında öğrencilerin her birinin ülkelerine göre farklı grup ve odalara ayrılarak daha fazla yabancı dil öğrenme ve kültürel paylaşımda bulunmaları sağlandı.

 

Projede yer alan ortak ülkeler, kendi kültürlerini ve mutfaklarını diğer katılımcılara tanıttılar. Ulusal mutfak tanıtımında Türk öğrenciler tarafından hazırlanan dünyaca ünlü Türk kahvesi ve yemekleri Avrupalı katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. 

 

Eğitici ve eğlenceli etkinliklerin yanı sıra, öğrencilere çeşitli atölye çalışmaları sunuldu. Bu atölyeler arasında tişörtlerin ve çevre dostu bez çantaların  geri dönüşümüne yönelik sanat atölyeleri de yer aldı. 

 

Müzik dersleri esnasında her ortak ülke, İngilizcenin yanı sıra kendi dilinde de şarkı sözleri oluşturarak projenin resmi şarkısının oluşturulmasında katkıda bulundu.

 

Projeye katılan öğrencilerin deneyimi, tarihi ve öğretici  geziler ile taçlandı. Projeye katılanlar okul ziyaretinin yanı sıra Chelmno imha kampı ve Poznan gibi önemli merkezleri ziyaret ettiler. Bu ziyaretler bir yandan  öğrencilere tarih ve kültür hakkında önemli bilgiler sunarken, diğer yandan öğrencilerin tarihi mekanları yerinde görmelerini sağladı.

Kamp, muhteşem bir veda ve sertifika töreni ile öğrencilerin gözyaşları arasında sona erdi.

Erasmus+ Projesi; Türk öğrencilerin bir yandan eğitimlerine katkı sağlarken öte yandan farklı kültürleri tanımalarını, dil becerilerini geliştirmelerini ve yeni dostluklar kurmalarını sağladı. Bu tür uluslararası projeler, gençlerimizin kişisel gelişimine önemli katkılarda bulunuyor ve onlara geniş bir vizyon kazandırıyor.

 

27-10-202327-10-202327-10-202327-10-202327-10-202327-10-202327-10-202327-10-202327-10-202327-10-202327-10-202327-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 27.10.2023 - Güncelleme: 27.10.2023 21:59 - Görüntülenme: 237
  Beğen | 1  kişi beğendi